Alpma

Jongsma Engineering Solutions

Een overzicht van de ALPMA bedrijven


Wietze Jongsma introduceert bij u de nieuwste ALPMA kaasproductie en membraansystemen.

 

Voor ALPMA dochter Servi Doryl maakt Jongsma u wegwijs inzake de beste micro-geperforeerde kaasvormen voor uw productieproces.

 

ALPMA Innovatieve kaasproductiesystemen

Het Duitse ALPMA is marktleider in innovatieve kaasproductiesystemen. Zo levert zij de Formatic en Coagulator die een efficiëntere productie mogelijk maken.

Formatic: ideaal bij vaak overschakelen naar andere kaassoorten

De Formatic perst de wrongel en de wei in het kaasvat in plaats van in een afzonderlijk systeem. De aparte wrongel/wei kolom van de gangbare systemen vervalt hierdoor. U hoeft deze kolom niet meer leeg te draaien voordat u een nieuwe kaassoort kunt produceren. Er is dus geen mengzone meer en er vindt geen productie meer plaats van mengkaas. Door deze nieuwe ontwikkeling wordt uw productielijn verkleind. Het systeem is bij uitstek geschikt voor bedrijven die vaak overschalen naar andere kaassoorten.

Coagulator: continu kaasproces en niet meer batchgewijs

De Coagulator is een continu kaasproces en werkt niet batchgewijs. In deze circa 80 meter lange band worden segmenten geplaatst. De kaasbereiding is daardoor een ononderbroken proces in een afgesloten ruimte. Dit leidt tot vele malen meer efficiency en minder mankracht. Eén persoon kan de hele lijn bedienen. Ook het nieuwe systeem van horizontale persing van meerdere gekantelde kaasvaten tegelijk is revolutionair. Dit levert u 40% ruimtebesparing op en is dus zeer efficiënt.

ALPMA Membraantechnologie testen met pilotinstallatie

ALPMA levert complete productiesystemen met membraantechnologie. Membraantechnologieën maken het winnen van meer hoogwaardige componenten uit melk mogelijk dan u tot nu toe voor mogelijk hield. Voordat u investeert in een systeem, kunt u via Jongsma een pilotinstallatie huren om eerst uw wensen te testen.

Met de ALPMA membraantechnologie kunt u vele low fat en fat-free componenten ontwikkelen uit melk. Meer dan tot voor kort mogelijk was. Met de membraantechnologie van ALPMA verbetert u uw productieproces en worden afvalproducten voorkomen. ALPMA maakt u voorloper binnen de zuivelindustrie en voedingsmiddelenindustrie.

ALPMA maakt gebruik van:
• Omgekeerde osmose: voor het scheiden van water uit het product
• Ultrafiltratie: het scheiden van moleculen (bijvoorbeeld voor het produceren van WPC’s)
• Microfiltratie: voor het verwijderen van bacteriën
• Nanofiltratie: voor ontzouting

CreamoProt

Met de speciale ALPMA CreamoProt techniek worden de waardevolle bestanddelen van de wei teruggebracht in de kaasmelk en verandert wei van bijproduct naar winstgevende component. Met deze techniek wordt namelijk wei verkregen met een dusdanige ‘creamy’ smaak, dat zij een deel van de duurdere component melk in de kaas kan vervangen. Zo kunt u low-fat producten produceren die toch dezelfde smaak en romigheid bezitten. Kortom u creëert meer waarde met behoud van kwaliteit. Hiermee wordt een enorme verbetering van de opbrengst gerealiseerd. U kunt uw investering daardoor veelal binnen 2 à 3 jaar terugverdienen.

Servi Doryl voor de beste kaasvaten

Het Franse Servi Doryl is een ALPMA dochter en specialist in micro geperforeerde kaasvaten. Jongsma praat u graag bij over de meest innovatieve mogelijkheden voor uw bedrijf. Immers bij een optimaal systeem horen optimale kaasvaten.

Inschrijven Nieuwbrief