Projecten

Jongsma Engineering Solutions

Projecten

Grootste RO installatie van Europa van FrieslandCampina in productie

Projectmanager Technical Projects Henk Jonkman van FrieslandCampina: ‘Wij als projectteam hadden de opdracht om de productiecapaciteit in Gerkesklooster te vergroten van 52.000 ton kaas naar 93.000 ton kaas. In Gerkesklooster hadden ze twee kaaslijnen en we besloten om één kaaslijn door een grotere te vervangen en de wei van deze nieuwe kaaslijn moest worden verwerkt door een omgekeerde osmose tot 26% droge stof in het weiconcentraat.

In korte tijd moesten we veel keuzes maken, dat betekende dat we voor betrouwbare leveranciers hebben gekozen. Voor levering van de omgekeerde osmose hebben we ALPMA gekozen. Het was de eerste keer dat we een verwerkingsproject met ALPMA gingen doen, maar de mensen van ALPMA maakten een zeer professionele indruk tijdens het aankoopproces, waardoor het een logische keuze voor ons was.

Na het inkoopproces startten de projectteams van alle disciplines de gedetailleerde engineering. ALPMA heeft gedurende het hele project dezelfde professionele indruk achtergelaten. De mensen wisten heel goed waar ze het over hadden en de prestaties bij de planning waren accuraat. Het resultaat is dat we de omgekeerde osmose probleemloos hebben opgestart.

We willen graag het projectteam van ALPMA bedanken voor deze goede prestatie en we zijn blij dat we een nieuwe zeer professionele partner hebben voor het verwerken van oplossingen. ‘

Klik hier voor het artikel in het International Diary Magazine

Klik hier voor het artikel in het Duitse Molkerei Industrie

Aansprekende projecten Royal Aware

De afgelopen maanden zijn een tweetal grote projecten van de Royal Aware foodgroup gegund aan Alpma en Servidoryl in samenwerking met Jongsma Engineering Solutions. Hier zijn wij uiteraard zeer trots op.

Door toepassing van vooruitstrevende membraan technologie wordt binnen het Royal Aware/ Alpma project door middel van RO (Reverse Osmose) de weistroom geconcentreerd. De installatie zal ultimo 2018 in productie te gaan.

Daarnaast werkt Servidoryl (onderdeel van Alpma) op dit moment voor Royal Aware aan een strategische order voor Edammer multimould kaasvaten. Bij de productie binnen Servidoryl worden compleet nieuwe technieken toegepast.

ALPMA preferred supplier Friesland Campina

In samenwerking met Jongsma heeft ALPMA de status van preferred supplier bij Friesland Campina gekregen. Het Duitse ALPMA is marktleider in innovatieve kaasproductiesystemen. Zo levert zij de Formatic en Coagulator die een efficiëntere productie mogelijk maken.

Samenwerking Novochem en In2Food B.V.

Jongsma heeft succesvol mee kunnen werken aan het opstarten van de samenwerking tussen In2Food B.V. en Novochem Group

Verbinding van twee bedrijven om elkaar te versterken. Bij goede reiniging geldt goede waterbehandelingvandaar SAMEN STERK.

In2Food B.V. kan u verbinden met Novochem Group voor waterthreatment. Novochem Group kan u verbinden met In2Food B.V. voor goed reinigingsadvies en reiniging- en desinfectiemiddelen.

Inschrijven Nieuwbrief