Novochem

Jongsma Engineering Solutions is agent voor Novochem Water Treatment, onderdeel van de Novochem Group. Novochem levert custombased watermanagement oplossingen en is in staat een grondige locatiescan te verzorgen. Novochem is innovatief in de strijd tegen vervuiling en materiaalaantasting in stoomketels en in koel-, proceswater-, pasteurisatie-, sterilisatie- en membraansystemen.

Voedselveilige waterbehandeling tegen vervuiling

Bij de productie van voedingsmiddelen worden water en stoom ingezet om warmte aan- of af te voeren. Zonder adequate waterbehandeling vervuilt uw productieapparatuur en verpakkingsmateriaal door corrosie of afzettingen. Met een uitgebreid pakket voedselveilige producten is Novochem Water Treatment specialist in de controle van de sterilisatie-, pasteurisatie-, spoel-, of wasprocessen in de voedingsindustrie. Een schoon, aantrekkelijk eindproduct en een ongestoorde procesgang zijn het eindresultaat.

Water, afkomstig van productie- of koelprocessen wordt uiteindelijk geloosd. Als dit water een te hoge vuillast heeft, is zuivering door middel van een fysisch-chemische stap een goede keuze. Met vlokmiddelen van Novochem Water Treatment verloopt de scheiding optimaal.

Minder productiestops

Chemische additieven die in watersystemen vervuiling en corrosie moeten voorkomen, zijn vaak slecht afbreekbaar en milieubelastend. Novochem Water Treatment heeft in 2004 ‘Novo Traqua’ontwikkeld. Deze innovatieve technologie is aangemerkt als ‘best beschikbare techniek’ en biedt milieuvoordelen zonder dat hiervoor hogere kosten gemaakt hoeven te worden. Het gebruik van NovoTraqua leidt tot een beter rendement van de installatie en vermindering van het aantal noodzakelijke productiestops.

Inschrijven Nieuwbrief