Dag van de Ondernemer

Dag van de Ondernemer
16 december 2021 JES

Ondernemers verdienen een dag waarop zij worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Daarom had MKB Nederland de derde vrijdag van november uitgeroepen tot de ‘Dag van de Ondernemer’. Dit jaar vierde MKB Noord deze dag, die viel op vrijdag 19 november, door diverse ondernemers in het Noorden te verrassen met een bezoek. Ook vertegenwoordigers vanuit de overheid en brancheorganisaties gingen mee met deze bezoeken.

In Friesland brachten Robert-Jan Hageman, regiomanager Friesland bij VNO-NCW MKB Noord en VNO-NCW Noord voorzitter Sieger Dijkstra een bezoek aan bedrijven die veel last hebben gehad met de Covid-maatregelen. “We willen juist deze bedrijven extra in het zonnetje zetten, want zij kunnen alle steun gebruiken”, vertelt Dijkstra. Zodoende is ook Wietze Jongsma in het zonnetje gezet en heeft zich door een moeilijke periode weten te slaan.

“Ondernemers zijn de motor voor brede welvaart in onze dorpen, steden en de rest van (Noord-) Nederland”, vertelt voorzitter MKB Noord Joyce Walstra. “Vele ondernemers hebben een hele pittige periode achter de rug waarin zij hun activiteiten moesten staken of aanpassen. Een periode waarin echt ondernemerschap noodzakelijk was om te kunnen blijven bestaan. Dat mogen we zeker niet als vanzelfsprekend zien. Die gedrevenheid van het MKB willen we op deze dag de extra waardering geven die het verdient!”

Inschrijven Nieuwbrief