Banner Jongsma Engineering Banner Jongsma Engineering Banner Jongsma Engineering Banner Jongsma Engineering Banner Jongsma Engineering

JES Nieuwsbrief december 2018; een topjaar!

In deze laatste Jongsma Engineering Solutions nieuwsbrief van 2018  besteden wij aandacht aan de volgende onderwerpen; opnieuw een knie operatie voor Wietze Jongsma, internationale aandacht voor de ALPMA RO Installatie in Gerkesklooster en de inschrijving van Stephan Jongsma bij de Kamer van Koophandel.

Met hartelijke groet, Wietze en Stephan Jongsma

Lees verder

Fijne feestdagen en veel gezondheid toegewenst!

Wij en hopelijk u ook kunnen terugblikken op een succesvol jaar. Daarom wil Jongsma Engineering Solutions u hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en het waardevolle contact.

Ook is Wietze zijn sloep ''Frysk en Frij'' klaar voor z'n winterslaap, terugkijkend op een prachtig succesvol jaar met vele waardevolle relatietochten.

Graag wensen wij u Prettige Kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar toe, waarin wij hopen u nog vaak van dienst te mogen zijn!

 

 

Lees verder

Stephan Jongsma schrijft zich in bij de KvK

Vanaf 1 januari 2019 staat Stephan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig ondernemer.

Stephan start als ondernemer met twee opdrachtgevers: Jongsma Engineering Solutions en Gottschalk Industries.

Lees verder

Internationale aandacht voor ALPMA RO Installatie FrieslandCampina

De door ALPMA gerealiseerde grootste RO Installatie van Europa bij FrieslandCampina in Gerkesklooster trekt ook internationaal de aandacht.

In Duitsland wordt hieraan op 23 januari 2019 uitgebreid aandacht besteed in het gerenommeerde vakblad "Molkerei Industry"

Lees verder

Volledige kunstknie operatie Wietze

Inmiddels 9 maanden geleden heeft Wietze zijn 2e knie moeten laten opereren. Het herstel verliep verre van voorspoedig, dit door een terugkerende slijtage in de geopereerde knie. De behandelend arts(en) hebben geadviseerd om de knie nogmaals te laten opereren,

 

Lees verder

ALPMA verwerft een meerderheidsbelang in de Mozzarella en Semi-Hard-kaas apparatuurproducent SULBANA.

Rott am Inn / Elsau, 19 november 2018

ALPMA kondigt de verwerving aan van een meerderheidsbelang in de Mozzarella en Semi-Hard-kaas apparatuurproducent SULBANA. De transactie zal plaatsvinden in januari 2019 en is onderhevig aan wettelijke goedkeuring. lees meer..

Lees verder

Wietze Jongsma in nieuwsbief Gemeente Ooststellingwerf

In de nieuwsbrief UPDATE voor ondernemers van de Gemeente Oostellingwerf wordt Wietze Jongsma genoemd door wethouder Marcel Bos.

 

Lees verder

Interview met Wietze Jongsma in Fryslân Culinair

Jongsma in KostwinningIn het Fries Journaal is het Fryslân Culinair Journaal als binnenkatern opgenomen. Hierin wordt Wietze Jongsma uitgebreid geïnterviewd in de rubriek Kostwinning.

Lees verder

Jongsma Engineering Solutions in Zuivelzicht

Jongsma Engineering Solutions in Zuivelzicht: Jongsma Engineering Solutions (JES) is sinds 1 juni 2018 partner van het Franse bedrijf Air Quality Process (AQP). Deze onderneming is al meer dan veertig jaar gespecialiseerd in hygiënische airconditioning voor kaasmakerijen.

 

Lees verder

JES aanwezig bij SYMPOSIUM EN REÜNIE SUVELSKOALLE OP 5 OKTOBER

Wietze en Stephan Jongsma namen op 5 oktober deel aan het symposium en de reünie van de Suveskoalle in Bolsward. Het was een succesvolle en interessante dag met veel waardevolle ontmoetingen. 

Lees verder

Leeuwarder Courant over Wietze Jongsma: Haarlemmerolie in de zuivel

Op 3 oktober 2018 publiceerde de Leeuwarder Courant (DIRK VAN DE MEULEN) een interview met Wietze Jongsma;

Wietze Jongsma (58) uit Oosterwolde heeft zich ontpopt tot een verdienstelijk bedrijvenverbinder in de Nederlandse zuivel. ,,Wie durft te delen, kan ook vermenigvuldigen.” Hij groeide op in de wereld van de slachtkoeien en het abattoir en werkte ieder vrij uur mee in het ouderlijke vleesbedrijf D. Feenstra en zonen in Drachten. Toch kreeg Wietze Jongsma het ouderlijke advies om het familiebedrijf niet over te nemen. Dus koos hij na zijn studie aan de hogere school voor de levensmiddelentechnologie in Bolsward (de suvelskoalle), voor een baan in vaste dienst. Hij ging aan de slag als productiechef bij het toenmalige Campina in Veghel, waar onder meer grondstoffen werden gemaakt voor kalvermelk.

Lees verder

Symposium en reünie Suvelskoalle op 5 oktober

Breng "Hûske to Let 3.0" opnieuw tot "Leven"

Wietze Jongsma is indirect nauw betrokken bij de organisatie van de reünie van de Suvelskoalle op 5 okober a.s.

Lees verder

Nieuwsbrief oktober 2018 : Delen is vermenigvuldigen

In deze Jongsma Engineering Solutions (JES) nieuwsbrief van oktober 2018 besteden wij aandacht aan de volgende onderwerpen; de jubileum editie van Denken Delen Durven Doen, de Omke Jan Preamsylbokaal, ALPMA nieuws en trends, Air Quality Process in de Benelux en het symposium/ reunie van de Suvelskoalle.

Klik hier voor de nieuwsbrief oktober 2018

Lees verder

Omke Jan Preamsylbokaal

Rondom de 2e editie van Omke Jan Preamsylbokaal was er een zuivelprogramma gebouwd. In de boergondische boerderij van Omke Jan waardevolle gesprekken met directieleden uit de Nederlandse Zuivel. Een mooie tocht met de sloep Frysk en Frij naar Sloten en heerlijk diner.

Lees verder

Met AIR QUALITY PROCESS langs de zuivelindustrie in de Benelux

Jongsma Engineering Solutions is per 1 juni 2018 partner geworden van het Franse bedrijf Air Quality Process (AQP). AQP is gespecialiseerd in hygiënische airconditioning voor kaasmakerijen. Het gehele assortiment van AQP (CIP-reinigbaar en USDA goedgekeurd) is toepasbaar op alle soorten kazen, van produceren tot aan verpakken. Wereldwijd is AQP vertegenwoordigd in meer dan 300 fabrieken, maar tot op heden nog minimaal bekend in de Benelux.

Lees verder

Denken Delen Durven Doen lustrum

Het eerste lustrum van DENKEN – DELEN – DURVEN – DOEN! was een groot succes. De deelnemers hebben genoten van de unieke sfeer en gastvrije ontvangst bij Omke Jan en de zeilwedstrijd op het Slotermeer.

Lees verder

ALPMA Nieuws en trends 9-2018

Bij ALPMA draait bijna alles om kaas in optimale vorm brengen; in de nieuwe ALPMA Nieuws en Trends kunt u hier alles over lezen.

In deze ALPMA Nieuws en Trends wordt uitgebreid aandacht besteed aan de succesvolle ingebruikname van de grootste RO installatie van Europa. Dit bijzondere project is een cruciale opdracht van Royal Friesland Campina aan Alpma in intensieve samenwerking met JES.

Lees verder

Air Quality Process: nieuwe brochures

Jongsma Engineering Solutions is partner van de Franse bedrijven Air Quality Process en Safrair. Air Quality biedt op maat gemaakte oplossingen voor alle soorten kaas: speciale kazen (zacht/halfzacht, hard, blauw), pasta filata, verse of verwerkte kazen.

In de nieuwe brochures van Air Quality Process wordt een uitgebreide toelichting gegeven op de diverse technieken, toepassingen en mogelijkheden

Lees verder

Nieuwsbrief juni 2018 : Grootste RO installatie van Europa van FrieslandCampina in productie en meer

In deze Jongsma Engineering Solutions (JES) nieuwsbrief van juni 2018 besteden wij aandacht aan de volgende onderwerpen; de grootste RO installatie van Europa van FrieslandCampina, aansprekende projecten bij Royal Aware, de nieuwe samenwerking met Air Quality Process, het toetreden van Stephan Jongsma tot JES, de jubileum editie van Denken Delen Durven Doen op 13 september 2018 en sponsoring door het DDDD collectief.

Klik hier voor de nieuwsbrief

Lees verder

Jongsma sponsor van BMX-er Hidde van der Veen

Jongsma Engineering Solutions is kledingsponsor van BMX-er Hidde van der Veen. 

Lees verder

Knieoperatie Wietze Jongsma succesvol

Wietze Jongsma is op 26 maart succesvol geopereerd aan zijn knie door Dr. Cor in de Bergman Kliniek te Naarden. Door gebruik te maken van de diverse communicatiemiddelen kan Wietze zijn werkzaamheden tijdens de intensieve revalidatie gewoon voortzetten. Jongsma Engineering Solutions is dus tijdens deze revalidatie ook gewoon open!

Lees verder

Succesvolle Anuga Foodtec Keulen

Van 20 - 23 maart was Wietze Jongsma met ALPMA aanwezig op de Anuga Foodtec in Keulen.

 

Lees verder

Seizoensafsluiting van het schaatsseizoen en evaluatie DDDD

Onlangs organiseerde Wietze Jongsma de gezamenlijke seizoensafsluiting van het schaatsseizoen. Olympisch kampioen Carlijn Achtereekte was hierbij speciale gast. Voorafgaand aan het etentje nam het sponsorcollectief deel aan de evaluatie DDDD editie 4.

Lees verder

Nieuwsbrief ALPMA maart 2018

De News & Trends Nieuwsbrief maart 2018 van ALPMA is gelanceerd. Met hierin aandacht voor o.a. de Angua Food Tech, samenwerking tussen ALPA en de Franse kaas-cooperatie Laitan en enige zeer succesvolle projecten van ALPMA in de US.

Lees verder

Resultatenrapport D-CALC Drents Overijselse Delta

In december 2014 is er door Jongsma Engineering Solutions een juist afgestemde kalkbestrijdingstoestel, genaamd D-CALC, geleverd. RWZI Beilen heeft binnen één jaar de investering terugverdiend, en na het aanbrengen van D-CALC is duidelijk te zien dat de aanslag in de persleiding binnen datzelfde jaar verdwenen is.

Lees verder

Sjoerd de Vries coach op OS

Zelf plaatste Sjoerd de Vries zich niet voor de Winterspelen. Als coach van zijn Franse vriend Alexis Contin is hij toch in Gangneung. 

Lees verder

Knieoperatie Wietze Jongsma gepland op 26 maart

 Wietze Jongsma zal op 26 maart voor de tweede keer een knieoperatie ondergaan.  

Lees verder

Kick off project ALPMA / AWARE

Wietze Jongsma heeft deelgenomen aan de succesvolle kickoff van het samenwerkingsproject tussen ALPMA en AWARE.

Lees verder

Sjoerd de Vries in Pyeongchang 2018 actief als assistent coach

Sjoerd de Vries is ook afgereisd naar Pyeongchang. Hij zal op het ijs van Gangneung 2018 actief zijn als assistent van Desyl Hill.

Lees verder

Hill staat Verweij ook bij in Zuid-Korea

Koen Verweij krijgt ook tijdens zijn olympische races op de 1000 en 1500 meter op het ijs in Gangneung steun van de Australische coach Desly Hill.

Lees verder

Zeer geslaagd bezoek aan ISU World Cup Erfurt

Van 19 - 21 januari heeft Wietze Jongsma de wereldbeker wedstrijden in Erfurt bezocht.

Lees verder

Referentiebezoek Salzburchmilch

Op 16 en 17 januari heeft het projectteam van AWARE samen met Wietze Jongsma een referentiebezoek gebracht aan Salzburchmilch in Oostenrijk.

Lees verder

Medprevent sponsor Schaatscollectief

Medprevent is ook toegetreden als sponsor van het Schaatscollectief.

Lees verder

Opstart van RO installatie bij Nutriduch succesvol

De opstart van de RO installatie bij Nutriduch in Putten zeer voortvarend verlopen.

Lees verder

Sponsoring nieuws

Op verzoek van Alexis Contin is Sjoerd de Vries toegevoegd aan het Franse schaatsteam (voorbereiding in Salt Lake City op de Olympische Spelen)

Naast haar rol als coach van de eigen teamleden speelt Desyl Hill een belangrijke rol voor Koen Verwey op de Olympische Spelen

Lees verder

Sjoerd de Vries; Olympische droom voorbij

Het is Sjoerd de Vries helaas niet gelukt om tijdens de OKT zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in 2018.

Lees verder

Grote en strategische opdracht door ROYAL AWARE aan het trotse TEAM van ALPMA

Net voor kerst is een grote en strategische opdracht gegund door ROYAL AWARE aan het trotse TEAM van ALPMA.

Lees verder

4e editie DDDD zeer succesvol!

De 4e editie van DENKEN – DELEN – DURVEN – DOEN! was zeer succesvol. We hebben genoten van de unieke sfeer van het Woudagemaal, de gastvrije ontvangst bij Beach Club Lemmer en de inspirerende woorden van Rintje Ritsma.

Lees verder

Overhandiging cheque DDDD aan Desly Hill

Vanochtend hebben wij in de dweilpauze voor de training voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi de cheque namens DDDD overhandigd aan Desly Hill.

Lees verder

Grote belangstelling voor de vierde Editie van DDDD in Lemmer

Er is zeer grote belangstelling voor de 4e editie van het DDDD Event op 8 december in Lemmer! De 110 beschikbare plaatsen zijn reeds ruimschoots volgeboekt. Een doorslaand succes! Voor deze 4e editie hebben wij een beresterk programma in Lemmer voor je samengesteld. Wij zijn bijzonder trots dat Rintje Ritsma onze speciale gast is. Rintje heeft in zijn carrière de filosofie DENKEN-DELEN-DURVEN-DOEN in de praktijk gebracht en gaat hier uitgebreid over vertellen.

Lees verder

Nieuwste editie van News en Trends van ALPMA

Nieuwste editie van News en Trends van ALPMA online!

Lees verder

ALPMA lanceert nieuwe bedrijfsfilm

ALPMA lanceert een nieuwe bedrijfsfilm waarin het bedrijf uitgebreid belicht wordt. Bekijk deze film nu op de website van Jongsma Solutions.

Lees verder

Succesvolle handelsreis naar China

 Van 11 -18 november heeft Wietze Jongsma deelgenomen aan een succesvolle handelsreis naar China.

Lees verder

Jongsma lanceert vernieuwde website Kalkbestrijding!

Na de succesvolle vernieuwing van de Jongsma Solutions website is nu ook de andere website van Wietze Jongsma compleet vernieuwd. Op www.kalkbestrijding.nl zijn de diverse D-CALC systemen te bestellen. Door toepassing van de nieuwste technieken is ook deze website compleet responsive en past dus automatisch de look en feel van de website aan aan het device waarop deze getoond wordt.

Lees verder

Koen Verweij traint mee met schaatsformatie van Desly Hill

Koen Verweij traint mee de met schaatsformatie van Desly Hill

Lees verder

Samenwerking ALPMA, Özgazi en Wietze Jongsma in ZuivelZicht

Op 8 december organiseert Wietze Jongsma de 4e editie van het DDDD Event! Voor deze 4e editie hebben wij een beresterk programma in Lemmer voor je samengesteld. Wij zijn bijzonder trots dat Rintje Ritsma onze speciale gast is. Rintje heeft in zijn carrière de filosofie DENKEN-DELEN-DURVEN-DOEN in de praktijk gebracht en gaat hier uitgebreid over vertellen.

Lees verder

Vierde Editie van Denken Delen Durven Doen in Lemmer

Op 8 december organiseert Wietze Jongsma de 4e editie van het DDDD Event! Voor deze 4e editie hebben wij een beresterk programma in Lemmer voor je samengesteld. Wij zijn bijzonder trots dat Rintje Ritsma onze speciale gast is. Rintje heeft in zijn carrière de filosofie DENKEN-DELEN-DURVEN-DOEN in de praktijk gebracht en gaat hier uitgebreid over vertellen.

Lees verder

CCNN met lezing van Gabriel Anthonio

CCNN(Commercieel Cubs Noord Nederland) met lezing van topspreker Gabriel Anthonio in Theater De Kolk Assen. 

Lees verder

Jongsma heeft voor Groen Leven de match gemaakt met Friesland Campina

Wietze Jongsma heeft voor Groen Leven in zeer korte tijd de match gemaakt met beslissers binnen Friesland Campina.

Lees verder

Geslaagd bezoek schaatsformatie van Desly Hill in Stavanger

Van 10-13 Oktober heeft Wietze Jongsma een zeer geslaagd bezoek gebracht aan schaatsformatie van Desly Hill in Stavanger(Noorwegen)

Lees verder

Brainstorm Suvel Reunie

Op 5 oktober heeft Wietze Jongsma deelgenomen aan een brainstorm sessie ten behoeve van de Suvel Reunie.

Lees verder

Nieuwe website Jongsma Solutions live

Jongsma Engineering Solutions heeft een compleet vernieuwde website. Door toepassing van de nieuwste technieken is de website compleet responsive en past dus automatisch de look en feel van de website aan aan het device waarop deze getoond wordt.

Lees verder

70 Jaar ALPMA

Het Duitse ALPMA (marktleider in innovatieve kaasproductiesystemen) bestaat 70 Jaar.

Lees verder

Breman projecten bij FrieslandCampina

Breman voert diverse projecten uit in opdracht van FrieslandCampina.

Lees verder

Jongsma exclusief partner van Alpma Maschinenbau

Jongsma Engineering Solutions is exclusief partner van Alpma Maschinenbau uit Rott am Inn (D) ALPMA is sinds 1947 wereldleider in sterk gespecialiseerde machine-en installatiebouw voor met name de kaasproducerende en kaasverwerkende industrie.

Lees verder

Jongsma is sponsor van nieuwe team van Desly Hill Institute

Jongsma is sponsor van nieuwe team van Desly Hill Institute en stelt een nieuwe Peugeot Boxer beschikbaar voor schaatsseizoen 2017/2018 voor de Olympische droom van o.a. Sjoerd de Vries en Vanessa Bitner.

Lees verder

Sloependag Woudsend

Wietze Jongsma was aanwezig bij de afsluiting van het Noordgangenseizoen met ruim 300 Noordgangers op woensdag 5 juli 2017. Tijdens deze dag werd teruggeblikt op het afgelopen verenigingsjaar

Lees verder

Uitwaaien op de sloep na een intensieve en geslaagde FAT

Uitwaaien op de sloep(Frysk en Frei)na een intensieve en geslaagde FAT op de 1e prachtige avond in mei.

Lees verder

JB Besturingstechniek neemt ETT over

Silva Groep met dochterondernemeningen als JB Besturingstechniek heeft het bedrijf Elektrotechniek Terpstra in Oosterwolde overgenomen. 

Lees verder

Interpack succesvolle beurs voor ALPMA

Interpack 2017 zeer succesvolle beurs voor ALPMA.

Lees verder

Persbericht Clafis

Sterke professionaliseringsslag CLAFIS zorgt voor verdubbeling van winst

Lees verder

Jongsma met ALPMA aanwezig op de Interpack van 04 t/m 10 mei 2017

Wietze Jongsma is met ALPMA aanwezig op de Interpack van 04 t/m 10 mei 2017.

Lees verder

Geslaagde CCO Reis naar Rotterdam

Wietze Jongsma organiseerde samen met Ale Kort n het weekend van 31 maart t/m 2 april voor de CCO (Commerciële Club Ooststellingwerf) een geslaagde reis naar Rotterdam.

Lees verder

Highlights maart 2017

 Hightlights nieuws Jongsma Engineering Solutions Maart 2017

Lees verder

Wietze Jongsma geopereerd

Wietze heeft eind januari een complexe knie operatie ondergaan. De operatie is succesvol verlopen en nu volgt een tijd van intensieve revalidatie. Door gebruik te maken van de diverse communicatiemiddelen kan Wietze zijn werkzaamheden tijdens de revalidatie gewoon voortzetten. Jongsma Engineering Solutions is dus tijdens revalidatie gewoon open!

Lees verder

Denken Delen Durven Doen op 20 januari 2017

 Op 20 januari 2017 heeft Wietze Jongsma de 3e editie van DENKEN – DELEN – DURVEN – DOEN georganiseerd.

Deze editie vond plaats in unieke sfeer en entourage van het prachtige ijsstadion Thialf.

Lees verder

CCO Weekend 31 maart t/m 2 april

Wietze Jongsma organiseert samen met Ale Kort voor de CCO (Commerciële Club Ooststellingwerf) een reis naar Rotterdam in het weekend van 31 maart t/m 2 april. Het weekend bestaat uit een programma met interessante activiteiten.

Lees verder

 

ALPMA Breman Clafis JB Bestruringstechniek Novochem Air Quality Process Safrair